În momentul de față există pe piață muncii de la noi din țară numeroase meserii bine plătite care nu necesită studii superioare. Așa că, dacă nu ai vrut sau nu ai putut să urmezi cursurile unei facultăți pentru că nu ai luat bacalaureatul, nu-ți face griji. Îți poți găsi un job bine plătit chiar și fără studii superioare. Cu multă ambiție și putere de muncă, poți reuși chiar în domenii foarte căutate și foarte bine remunerate. Iată doar câteva din domeniile în care te-ai putea specializa urmând un curs în cadrul ACCRC INTERNATIONAL:

Bucătar, Cofetar-patiser sau brutar-patiser, preparator păroduse fainoase
Industria alimentară ofera oportunități de a te califica/perfectiona sau specializa.

Costul acestor cursuri de calificare variaza de 700-1500 lei, in functie de complexitatea si varietatea de rețete invățate.

Ești foarte priceput în bucătărie și îți place mult să prepari bunătăti pentru ține și familia ta ? Urmând un curs de bucatar sau unul de cofetar-patiser, îți poți transformă pasiunea într-un job sau, de ce nu, într-o afacere. ACCRC INTERNATIONAL include atât cursuri teoretice (care reprezintă o treime din durată cursului), cât și un stagiu de practică (ce reprezintă două treimi din curs).

Coșar

Știai că cei ce desfășoară activitatea de verificare și curățare coșuri de fum și hote restaurant sunt foarte căutați în ziua de azi? Dacă domeniul coseritului ți se pare interesant și în plus ești o persoană îndemânatica și curajoasă, poți să te specializezi în curățarea coșurilor de fum, urmând un curs în cadrul centrului nostru. La absolvirea cursului de Coșar organizat de ACCRC INTERNATIONAL, veți obține un certificat de calificare pentru ocupația de Cosar COR 7143.1.2, recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, care vă conferă toate drepturile conform legislației în vigoare. Noi te vom ajuta să-ți găsești și un loc de muncă la finalizarea cursurilor, deoarece primim în mod constant oferte de muncă de la partenerii noștri.

Electrician în construcții

Craiova, precum și alte orașe mari din țara sunt pline de șantiere care au nevoie de electricieni. Dacă ești o persoană practică, atentă la detalii, harnică și îți place să lucrezi în echipă, te poți specializa într-un domeniu în continuă dezvoltare urmând un curs de electrician in constructii. Cursurile noastre durează 18 de săptămâni (aprox.4,5 luni) și sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Specializându-te în acest domeniu, poți avea un salariu foarte atractiv, mai ales după ce câștigi experiență.

Frizer-coafor, manichiurist-pedichiurist sau frizer

Ești pasionat de beauty, îndemânatic și mereu te-a atras meseria de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist sau frizer? De ce să nu investești în viitorul tău urmând un curs specializat care să-ți permită să-ți transformi visul în realitate ? ACCRC INTERNATIONAL îți propune atât cursuri teoretice cât și ore de practică la sediiile noastre sau in cadrul sediilor angajatorilor, în baza parteneriatelor încheiate . Vei învăța să realizezi diferite tunsori, coafuri, combinarea culorilor pt vopsirea parului, aranjatul de barbi sau mustati și vei putea începe să-ți practici meseria la care ai visat.

Stilist protezist unghii

Ti-ar plăcea foarte mult să pui unghii cu gel? Dacă ești pasionată de beauty, ești îndemânatică și muncitoare, ai nevoie doar de puțină îndrumare și de o diplomă certificata pentru a te lansă în acest domeniu foarte căutat la ora actuală. ACCRC INTERNATIONAL te invită să te înscrii la cursul de stilist protezist de unghii ce durează 8 săptămâni, se desfășoară în weekend: sâmbătă și duminică, între orele 9:00-17:00. Cursanții vor lucra în prima parte a cursului pe propria mână, urmând că apoi să își aducă fiecare modele pe care să poată lucra. Suntem siguri că această experiență îți va aduce satisfacții profesionale și materiale, mai ales că lunar centrul nostru primește oportunități de angajare din partea saloanelor sau agențiilor de recrutare, pe care le promovăm în rândul cursanților și absolvenților noștri.

Referent resurse umane sau manager resurse umane

Legislația în domeniul muncii se schimbă foarte des la noi în țara. Apar mereu tot felul de deduceri, scutiri de impozite, beneficii care pot fi acordate salariaților și așa mai departe. Un bun specialist în resurse umane nu pregătește doar documente, ci urmărește legislația și caută constant soluții pentru a optimiza costurile cu salariile, în beneficiul ambelor părți – salariați și companie. Dacă îți place să lucrezi cu oamenii, ești o persoană organizată, pragmatică și ești mereu la curent cu noutățile din domeniul tău, această meserie probabil ți se potrivește. Noi te invităm să te înscrii la  cursul de referent resurse umane  organizat de ACCRC INTERNATIONAL. Cursul de referent resurse umane durează 10 săptămâni

Orice curs de calificare  ai alege să faci și în orice direcție profesională te-ai îndrepta, trebuie să te asiguri că ți se potrivește și că-ți face plăcere să practici această meserie. Formtorii noștri îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a te dezvolta profesional așa cum îți dorești.

 

BARMAN
Poate fi o sursă de căștiguri substanțiale pentru cei care invață tehnica de preparare a bauturilor speciale.

Veniturile pentru această activitate variază în funcție de locație si variază de la 800 la 1.500 de euro. Avantajul este interacțiunea directă cu clienții, ceea ce duce la o creștere semnificativă a veniturilor prin intermediul tips-ului.

Turismul se bazează pe acei oameni care știu cum sa aducă clienții în locuri care merită vizitate, atât acasa, cât și in străinătate.

Veniturile nu sunt la fel de spectaculoase asemeni altor joburi,  în turism. Acestea pornesc de la 800 euro, doar in cazul ghizilor cu o acoperire mai mare pot depăși 3.000 euro.

Spre deosebire de cursurile oferite prin școlile profesionale dedicate turismului, această activitate este imbratișată de mulți absolvenți ai facultăților de geografie și turism.